Arnyek

Horgásztó

TwitterFacebook

 

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

 

 

A 2019-re vonatkozó Éves területi jegyek árusítása 2019. február 13-án kezdődik.

Minden héten szerdai(május 1. helyett kedd)  napon 9:00-11:00-ig és 13:00-16:00-ig a Polgármesteri hivatalban.

Testületi döntés értelmében a kiadást mérlegelhetjük és korlátozhatjuk.

 

Napijegyet a Halőrházban (tó végén) lehet vásárolni, minden nap 7:00-14:00-ig.

 

Az Amúr elvitele egész évben tiltott!

A Koi Ponty elvitele tiltott!


Értesítjük a Tisztelt Horgászokat, hogy Varbó község önkormányzata 2017 január 1-től 2031 december 31-ig elnyerte, a Varbói Víztározó halgazdálkodási jogának a hasznosítását.

 

 

 

LÉGIFELVÉTEL: https://youtu.be/X3ONwTnCm48

 

Telepítés 2019:


március 7: 3.5 q Ponty.

április 11-12: 7.5 q Ponty.

május 20: 5 q Ponty.

június 20: 5 q Ponty.

augusztus 1: 5q Ponty.

szeptember 13: 5q Ponty.

T Á J É K O Z T A T Ó

 

 

Jegyárak 2019:

 

Éves területi jegy: Felnőtt 37.000 Ft (varbói lakcímkártyával 27.000 Ft)

Ifjúsági és 70 év fölötti  25.000 Ft

Gyermek 11.000 Ft

 

Napijegy:

vasárnaptól csütörtökig:

felnőtt:  3.000 Ft.

Ifjúsági és 70 év fölötti:  2.000 Ft.

gyermek: 1.000 Ft.

péntek, szombat, ünnepnap előtti nap - Hétvégi (24 órára érvényes) jegy:

felnőtt: 4.000 Ft.

ifjúsági és 70 év fölötti: 3.000 Ft.

gyermek: 1.000 Ft.

 

Az Éves területi jegyhez éjszakai horgászat alakalmával 1000 Ft-os kiegészítő jegy megvásárlása szükséges.

A napi jegy árába be lett építve az összeg, pénteken, szombaton és ünnepnap előtti éjszaka csak Hétvégi(24 órára érvényes) jegyet lehet váltani.


Foglalási szabályok

1 héttel előre lehet foglalni 1500 Ft/állás ellenében személyesen és telefonon.

Hétfőtől péntekig lehetséges a foglalás, tehát szombatra és vasárnapra nem az éjszakai horgászat miatt.

Ha nem érkezik meg a horgász időben, akkor a megadott foglalási időpont után egy órával felszabadul a hely.

 

 

 

HORGÁSZREND

Tározónkon az Országos Horgászrend és a 2013. évi CII. tv. előírásai az irányadók, az abban foglaltak és a tározónkra érvényes jelen horgászrend betartása kötelező! Kereskedelmi célból horgászni tilos!

A horgászat megkezdése előtt és befejezése után a Halőrházban kell bejelentkezni, ahol a törvényben előírt feltételek ellenőrzését, területi jegyek értékesítését és a kifogott hal nyilvántartásba vételét végezzük.

A Halőrházban található vázrajzon lévő számozott szabad helyek bármelyike elfoglalható. A horgász a horgászhely kiválasztását követően megkapja az adott horgászhelyhez tartozó számozott bilétát-a Horgászigazolványt le kell adni - ezután kizárólag a választott horgászhely foglalható el. Bizonyos feltételek (pl.: telepítés, horgászverseny) megléte esetén a halőr a szabad helyválasztást korlátozhatja.

A víztározón horgászni csak jégmentes időben, a következő időpontokban lehet:

Téli időszámítás szerint: 06 – 18 óráig.

Nyári időszámítás szerint: 05 – 21.30 óráig.

Éjszakai horgászat csak péntek, szombat és ünnepnap előtti éjszaka engedélyezett, 1000 Ft-os kiegészítő jegyet szükséges váltani az Éves területi jegyhez.

Éjszakai horgászat alkalmával a horgászállás jól látható kivilágítása kötelező.

Zsákmányolható halmennyiség:

- Felnőtt: A méretkorlátozás alá eső halfajokból naponta 4db, fajonként 2 db.

A méretkorlátozás alá nem eső halfajokból 5 kg.

- Ifjúsági: A méretkorlátozás alá eső halfajokból naponta 2db, fajonként 1 db.

A méretkorlátozás alá nem eső halfajokból 3 kg.

- Gyermek: A méretkorlátozás alá eső halfajokból naponta 1db.

A méretkorlátozás alá nem eső halfajokból 3 kg.

Éves terület engedéllyel rendelkezők, évi szinten zsákmányolhatnak:

- Felnőtt: 40 db. méretkorlátozás alá eső hal

- Ifjúsági: 20 db. méretkorlátozás alá eső hal

- Gyermek: 10 db. méretkorlátozás alá eső hal

Az 5 kg-nál nagyobb pontyot és amúrt tilos elvinni! Ezeket a halakat fényképezés és mérlegelés után, kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe!

A horgászat csak partról gyakorolható. Vízi jármű használata tilos! Fürödni tilos!

Sátorozni térítési díj-1000 Ft: kétszemélyes sátor, 2000 Ft: négyszemélyes sátor- ellenében és csak a horgászat időtartama alatt lehetséges. Filagóriák és wc-k használata ingyenes.

Etetni csak etetőkosárral, etetőrakétával, horgászbottal és csúzlival lehet, de csak a horgászati időtartam alatt. Ételmaradékkal, háztartási hulladékkal etetni tilos!

Behordani, beúszni (csónak, gumimatrac használatával) tilos! A horgászat megkezdése előtt és a horgászat befejezése után a horgász köteles a horgászhelyről a szemetet eltávolítani. Szemetes helyen horgászni tilos!

A horgászat szabályainak szándékos súlyos megsértése (bejelentkezés-kijelentkezés elmulasztása, területi jegy nélküli horgászat, tiltott helyen horgászat, a fogott hal bemutatásának elmulasztása, horgászhoz méltatlan viselkedés, súlyos alkoholos befolyásoltság más horgász vagy sportoló, kiránduló, szabadidő sportot végző, stb. megzavarása, akadályozása többek között pl. átdobálás, keresztülhúzás) a vízterületről történő minimum féléves eltiltást vonhat maga után a törvényben meghatározott egyéb szankciókon túl!  Tüzet rakni kizárólag az erre kijelölt helyeken szabad.

A méretkorlátozás alá eső halfajokat, a fogást követően a horgászkészség újra bedobása előtt az állami horgászjegy és fogási naplóba maradandóan rögzíteni kell.

A méretkorlátozás alá nem eső halakat a napi előírt mennyiség elérésekor, vagy távozáskor rögzíteni kell.

Az állami horgászjegy és fogási napló vezetésének elmulasztása fegyelmi vétséget von maga után.

A horgászat szabályainak betartását igazolvánnyal ellátott személyek ellenőrzik, továbbá Varbó Község Önkormányzata alkalmazásában lévő személyek is jogosultak az ellenőrzésre. Az ellenőrök jogosultak a szabályok megsértőit figyelmeztetni, kötelességük a halőrt értesíteni és javaslatot tenni a tározó területéről történő eltiltásra. A házirend előírásai a horgászat tekintetében az ellenőrre és a halőrre is egyformán érvényesek. A hatalmával esetlegesen visszaélő ellenőrt kérjük, hogy jelentsék a halőrnek!

Varbó Község Önkormányzata  a tározón és területén bekövetkezett balesetekért jelen horgászrend és a tározó üzemeltetési szabályzata értelmében semminemű felelősséget nem vállal!

Varbó Község Önkormányzata jogosult előre meghirdetett módon, meghatározott időtartamra akár teljes horgászati tilalmat elrendelni, és/vagy a horgászat céljából használható területet korlátozni. A tározón horgász- vagy egyéb sportverseny megszervezését és lebonyolítását kizárólag Varbó Község Önkormányzata írásos hozzájárulásával lehet végezni!

A tó üzemeltetője: Varbó Község Önkormányzat 3778 Varbó, Hősök tere 1. email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A Varbó Község Önkormányzat a Varbói Polgárőr Egyesülettel és a Sajóbábonyi rendőrőrssel együttműködve gondoskodik a tározó és környezete védelméről, az épített és a természeti környezet megóvásáról. Ennek érdekében a tározó területén térfigyelő kamerák is üzemelhetnek. Minden lopás (beleértve a hallopást is), rongálás, egyéb károkozás eljárást von maga után.

A Területi jegy megvásárlásával a jogosult a jelen Horgászrendben foglaltakat magára kötelezőnek ismeri el, a Horgászrend be nem tartása a Területi jegy visszavonásával járhat.

Információ: varbo.hu Horgásztó menüpont, Halőrház, Tájékoztatótó táblák

Czakó Norbert: email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , tel.: 06-30-979-8055

Együttműködésüket megköszönve kellemes időtöltést és sikeres horgászatot kívánunk!

Footer